‘Kunstige jaren’: Een nieuw boek van Willem Merk

 
 
 
 

                                             

 

 

De auteur beschrijft de organisatie van kunstmanifestaties georganiseerd door de Stichting Kunstkring Thorbecke. De zondagse kunstmarkten op het Thorbeckeplein en later Rembrandtplein in het centrum van Amsterdam was haar belangrijkste doelstelling. 
 
De geschiedenis van de Kunstige Jaren beschrijft de organisatie van kunstmarkten, beurzen en exposities georganiseerd door de Stichting Kunstkring Thorbecke. Ruim een kwart eeuw werken met een steeds wisselende groep kunstenaars aan ons parade paardje de zondagse kunstmarkt (Modern Art Market) Thorbeckeplein in Amsterdam. Deze kunstmarkt opgericht als betaalbaar alternatief voor het duur exposeren in galeries is voor veel collega’s een opstap geworden als zelfstandig kunstenaar. Dit historische tijdbeeld heb ik opgetekend uit mijn rijke archief en de administratie van de Stichting Kunstkring Thorbecke.
 
'Kunstige jaren' (197 pagina's, ISBN: 9789462548435) is gepubliceerd via het selfpublishingplatform Mijnbestseller.nl. 
 
Het boek is onder andere te koop bij www.mijnbestseller.nl. Prijs: €21,00. 
 
Willem Merk, geboren 04-11-1944 te Amsterdam. Beeldend kunstenaar, beeldhouwer/schilder. Was een kwart eeuw bestuurder van de Stichting Kunstkring Thorbecke en de praktische organisator van vele kunstmanifestaties waaronder de Modern Art Market in Amsterdam. Deze zondagse kunstmarkt op het Thorbeckeplein en later Rembrandtplein was voor veel kunstenaars de start van een zelfstandige creatieve carrière.
 

Mijnbestseller.nl is een self publishing platform dat iedere schrijver in staat stelt om op een professionele wijze zijn boek uit te geven. Mijnbestseller.nl ondersteunt de schrijver bij het schrijven, opmaken en publiceren van zijn boek. Daarnaast biedt Mijnbestseller.nl de schrijver een scala aan promotiemogelijkheden. Mijnbestseller.nl betrekt nadrukkelijk de schrijver bij het verkoopsucces: 25 – 60% van de bruto verkoopprijs gaat naar de schrijver.